Reinhold Brynefall visar vad som är galet inne på handikapptoaletten. Foto: SVT

Uppror mot ett ödesdigert misstag i handikapptoaletten

Publicerad

Det har uppstått ett toalettuppror med över 200 kommentarer på sociala medier efter upptäckten av ett ödesdigert fel på handikapptoaletten i järnvägsstationen i Kiruna.

Det är omöjligt att nå toalettpappret när man sitter ner på toastolen i handikapptoaletten i järnvägsstationen i Kiruna på grund av att toapappershållaren är placerad alldeles för långt ifrån toalettstolen.

Reinhold Brynefall som har deltagit i debatten på sociala medier, visar vad som är galet inne på handikapptoaletten. Han sätter sig ner, fäller ner armstöden och berättar att det inte är lätt för en person med funktionsnedsättning eller för vem som helst att komma åt toalettpappret sittande.

– Hur ska man kunna överhuvudtaget komma åt toapappret i pappershållaren som är placerad på väggen en och en halv meter från stolen, säger Reinhold Brynefall.

”Det är felbyggt”

Presskommunikatören Katarina Wolffram på Trafikverket säger att de är tacksamma  att felet har uppmärksammats och nu har saken felanmälts och ska åtgärdas.

– Det är omöjligt för en person att nå till pappret utan att hen måste flytta på sig. Så vitt jag kan se är det felbyggt, om jag skulle ha gjort detta skulle jag inte placerat pappershållaren en och en halv meter från stolen utan naturligtvis ha en annan lösning säger Reinhold Brynefall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.