Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du utflyttade sjuksköterskan Cathrine Magnusson som är sugen på att komma upp och jobba i Norrbotten igen efter regionens kampanj. Foto: Privat/SVT Arkiv

Utflyttade sjuksköterskan Cathrine från Boden: ”Otroligt lockande erbjudande i norr”

Uppdaterad
Publicerad

För många år sedan lämnade Cathrine Magnusson Boden för Stockholm. Men nu överväger hon och flera vårdkollegor det nya erbjudandet från Region Norrbotten om ”världens bästa sommarjobb”.

Gratisboende och fri resa för hela familjen, det erbjuder Region Norrbotten i brevet som skickats ut till 72 000 sjuksköterskor och tandvårdspersonal runt om i landet.

Men det är fler saker som lockar Cathrine Magnusson och hennes kollegor vid Region Stockholm till Norrbotten.

– Det är ju helt klart naturen och de fina somrarna med ljusa nätter där uppe. Men också gratis boende och fri resa för hela familjen förstås, säger Cathrine Magnusson som jobbar vid Region Stockholm.

Responsen långt över förväntan

Regionens mål med sommarkampanjen var att ungefär hundra personer söderifrån skulle komma upp och jobba i Norrbotten i sommar men redan nu har över 300 visat intresse.

– Så många hade vi inte förväntat oss. Det är helt fantastiskt!,  säger Jonas Sandberg som är uppdragsledare för sommarkampanjen vid Region Norrbotten.

”Länge varit en dröm”

Sjuksköterskan Cathrine Magnusson skulle helst föredra ett jobb vid Sunderby sjukhus medan en av hennes kollegor frågat om de inte ska åka upp och sommarjobba ihop ännu längre norrut.

– Hon vill vi åker upp till Kiruna och jobbar tillsammans. Det har länge varit en dröm för henne och nu kom det här erbjudandet.

I videon berättar sjuksköterskan Cathrine om sina planer efter Region Norrbottens erbjudande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vårdkrisen i Norrbotten

Mer i ämnet