Pia Näsvall, hälso- och sjukvårdsdirektör vid Region Norrbotten, berättar att alla över 65 ska ha fått en vaccindos i början av maj. Foto: Filip Hannu/SVT och TT

Vaccinbeskedet: Alla över 65 ska ha fått dos ett i början av maj

Uppdaterad
Publicerad

Region Norrbotten har gått vidare med vaccinationerna mot covid-19 och erbjuder vaccin till gruppen 70-75 år. Prognosen är också att alla över 65 år ska ha fått en första dos vid månadsskiftet april-maj.

Förra veckan kom beskedet från Folkhälsomyndigheten att vaccinationerna med Astra Zenecas vaccin kan återupptas. Vaccinet pausades efter att det upptäckts ett fåtal fall med biverkningar av de 17 miljoner vaccinerade, men de bedömdes vara så pass allvarliga att beslutet togs temporärt.

Men efter det har Region Norrbotten fortsatt att vaccinera länsborna med alla tre tillgängliga vaccin och under måndagen öppnade de upp för att alla över 70 kan boka en vaccintid.

Coronaviruset i Norrbotten

Och följer de leveransprognosen så ska alla över 65 år erbjudits en dos i början av maj.

– Åtminstone ska man fått en dos till slutet av april, början på maj. Sen ska man ha en dos till och nu är det sagt att man ska vänta 9 veckor till dos två så det tar lite längre, säger Pia Näsvall, hälso- och sjukvårdsdirektör vid Region Norrbotten.

Hör Näsvall berätta mer om vaccinationerna i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet