Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Pia Näsvall, chefsläkare i Region Norrbotten, hoppas att norrbottningarna låter bli att åka till fjällen i påsk. Hör vad hon sa i SVT Norrbottens sändningar under tisdagskvällen. Foto: SVT

Vädjan från Region Norrbotten: ”Åk inte till fjällen i påsk”

Uppdaterad
Publicerad
Region Norrbotten går ut med en direkt vädjan till norrbottningarna att i år undvika påskfirande i fjällen.

Belastningen på sjukvården är hög på grund av coronaviruset och bedömnigen är att allt fler smittade norrbottningar kommer att behöva vård på grund av pandemin.

Samtidigt brukar påskfirandet i fjällvärlden innebära att antalet olyckor ökar. Det kan vara alltifrån benbrott till skoterolyckor. Olyckor där vårdens resurser behövs.

”Hjälper oss”

– Många medarbetare hos oss har fått byta arbetsplats och arbetsuppgifter på grund av den pandemi vi befinner oss i. Att klara bemanningen är en stor utmaning och mycket av den planerade verksamheten ligger därför på is. Alla olyckor som kan undvikas hjälper oss i vården att bättre ta hand om covid-19-patienter, säger Pia Näsvall, chefsläkare i Region Norrbotten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet