En man slog upprepande en annan man i huvudet med en skateboard. Foto: SVT Design

Våldsman slog skateboard i huvudet på annan man upprepade gånger

Uppdaterad
Publicerad

Mannen tog skateboarden och slog den upprepade gånger i en annan mans huvud. Våldet fortsatte och nu åtalas mannen, som är i dryga 30-årsåldern, för både försök till grov utpressning och övergrepp i rättssak.

Händelsen inträffade på en skatehall Luleå i april i år. Den åtalade slog upprepade slag med skateboarden mot mannens huvud. Sedan kastade den åtalade honom i väggen och hotade med ytterligare våld. Den våldsutsatte började blöda och skadade ett finger.

Enligt åtalet är bakgrunden till våldet ett utpressningsförsök som skulle tvinga den våldsutsatte att betala 10 000 kronor i månaden.

Gärning anses särskilt hänsynslös

Gärningen anses särskilt hänsynslös eftersom den åtalade även tidigare begått våldsbrott mot den andra mannen.

Åtalet gälller också övergrepp i rättssak. Den åtalade ska ha varit upprörd över att den andre mannen lämnat uppgifter om honom vid en polisutredning och tingsrättsförhandling 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.