Foto: TT.

Våldsman får nio års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En 55-årig man döms till fängelse i nio år efter att ha försökt döda sin före detta fru och grovt misshandlat hennes nya partner. Han döms även för att ha hotat deras gemensamma dotter.

Det var i slutet av september i Harads utanför Boden som den 55-årige mannen maskerad och beväpnad med yxa och kniv smög sig in i sovrummet där hans före detta fru och hennes partner låg och sov. Mannen ska därefter ha angripit kvinnan med yxan men hennes partner gick emellan vilket resulterade i att han fick flera hugg och sticksår på kroppen.

Hotade dottern

Den 55-årige mannen ska vid flera tillfällen försökt döda sin före detta fru under den aktuella kvällen och det faktum att deras gemensamma barn, en tioårig flicka bevittnade händelsen är särskilt allvarligt anser tingsrätten.

Han döms även för att under en längre period ha hotat dottern.

Tingsrätten dömer mannen till fängelse i nio år för försök till mord, grov misshandel och olaga hot. Mannen ska efter avtjänat fängelsestraff utvisas ur landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.