– Vi är den bäst lämpade vallokalen, hävdar Mogens Amstrup Jacobsen, ordförande i Folkets hus-föreningen i Gunnarsbyn. Foto: Joakim Nordlund/SVT

Vallokaler byts ut – Folkets hus-föreningen i Gunnarsbyn drabbas

Uppdaterad
Publicerad

Folkets hus i Gunnarsbyn fungerar både som kulturhus och samlingspunkt i bygden – men från och med nästa val kanske inte längre som vallokal.

Valnämnden i Boden letar efter en ny vallokal då det kommit nya riktlinjer som säger att vallokaler ska vara värdeneutrala, och Folkets hus är kopplad till arbetarrörelsen.

Folkets hus i Gunnarsbyn är bygdens samlingspunkt och kulturhus. Här spelas teater, hålls marknader och här finns en modern digitaliserad biograf.

Men från och med nästa val kanske huset inte längre får ha funktionen som vallokal – något som eldsjälen och ordförande för Folkets hus-föreningen i byn, Mogens Amstrup Jacobsen, tycker vore synd:

– Vi är den bäst lämpade lokalen, säger han om huset som ligger centralt i byn och är handikappanpassat.

Se i klippet ovan varför Mogens Amstrup Jacobsen tycker att huset passar som vallokal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.