Kanoten på bilden har inget med texten att göra. Foto: SVT

Välte med kanot – räddades av stugägare

Publicerad

En person välte med sin kanot i Muskusträsket – något som en stugägare i närheten observerade och plockade upp honom ur vattnet med hjälp av en båt.

Det var runt klockan 17.30 som SOS fick in ett larm om att en kanot vält i Muskusträsket i Älvsbyn, och att det fanns personer i vattnet. Det visade sig vara en man som hade vält och som sedan räddades av en stugägare i närheten som såg när kanoten välte.

– Det var en utländsk turist som var ute i en kanot och fiskade och ramlade i vattnet. En av stuggrannarna såg det, tog sin båt och rodde ut och lyckades dra upp honom i båten. Han var kraftigt nedkyld men i övrigt kontaktbar så det gick bra, säger Per-Erik Nilsson, insatsledare i Älvsbyn.

Lämnade i ambulans

Mannen lämnade platsen med ambulans, men det är oklart om han tvingades uppsöka sjukhus eller ej.

– Han lämnade platsen med ambulans men jag vet inte säkert om han åkte till sjukhus. De skulle förbi stället där han hyrt kanoten och där fanns hans kompisar. Han pratade varken svenska eller engelska så de skulle hjälpa till med kommunikationen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer