Arkivbild. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix

Vårdpersonalens ersättning höjs – kan tjäna tusentals kronor extra

Uppdaterad
Publicerad

Region Norrbotten väljer nu att höja vårdpersonalens ersättningen ytterligare om de väljer att ta extrapass under sommaren.

Vårdsituationen i länet är den tuffaste på många år. De senaste veckorna har SVT Norrbotten berättat ett flertal gånger om hur personalen larmat från olika sjukhus och avdelningar.

Den 16 juni meddelade Region Norrbotten att man höjer dagersättningen för vårdpersonal som tar extrapass i sommar. Höjningen innebar att en anställd kunde få 1 300 kronor för ett extrapass en vardag och 1 700 kronor per pass en helg. Men nu höjer regionen till 2 600 kronor ett extrapass en vardag och 3 400 en helg.

Nu höjer man ersättningen ytterligare efter ett extra regionstyrelsemöte den 22 juni där man beslutade att avsätta 20 miljoner kronor till insatser som ska säkra tillgången till vårdplatser och bemanning.

Erbjudandet gäller alla som kan jobba som sjuksköterska, specialistsjuksköterska, barnmorska, undersköterska, skötare eller barnsköterska.

Dag och kväll måndag – fredag:
2 600 kronor per arbetspass.

Natt måndag – fredag:
3 400 kronor per arbetspass.

Dag och kväll lördag – söndag:
3 400 kronor per arbetspass.

Natt lördag – söndag:
5 000 kr per arbetspass.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer