Foto: Privat

Världens längsta loppis i Vitå

Publicerad

Nu är det dags för Vitådalsloppisen igen. Förra året blev en succé enligt arrangörerna och i år har man siktat på att anordna världens längsta loppis genom hela älvdalen.

Loppisen pågår mellan 20-21 juli och i år har man involverat fler byar längs Vitådalen. Ida Jonsson, som är en av initiativtagarna, berättar att cirka 70 olika loppistält deltar. Under lördagen var besökarna många.

– Det har varit väldigt mycket folk, det känns som att det varit mer besökare i år än förra året, konstaterar hon.

Förra året var loppisen över fem mil lång och i år är den ännu längre.

– Kanske är detta sveriges längsta loppis.

Besökare från hela Norrbotten

Ida Jonsson berättar att det kommit besökare från olika delar av Norrbotten och några har kommit hela vägen från Finland. Besökarna får en karta över loppisområdet med en beskrivning av varje loppis och hur de ska hitta dit. Det är inte bara loppmarknad som erbjuds, på några platser kan besökarna även hälsa på djur eller ta en fika eller en bit mat längs vägen.

– Vi vill visa upp den här delen av Luleå kommun och det är roligt att detta varit så uppskattat, säger Ida Jonsson.

Förhoppningen är att det ska bli tradition

Det är för andra året som loppisen arrangeras, Ida Jonsson berättar att idén kom till när hon och några grannar bestämde sig för att anordna loppis.

– Vi tänkte att det skulle vara kul om fler grannar också var med och på den vägen är det. Vår tanke är att detta ska vara en loppmarknad som arrangeras samma helg varje år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer