• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Inbrottshelg väntar Foto: TT

Varnar för inbrottshelg

Uppdaterad
Publicerad

Polisen varnar för ökad inbrottsrisk under helgen som kommer.

Många passar på att ta en extra lång helg så här inför valborg och första maj, något som gör att inbrottstjuvarna också passar på att göra fler oönskade besök. Därför vill polisen påminna om några sätt att förebygga ett inbrott.

–Meddela din granne att du ska åka bort och be grannen titta till ditt hus eller lägenhet. Och det kanske inte behöver framgå i sociala medier att du ska vara borta under hela helgen eller veckan, säger Mats Lundén brottsamordningen region Nord.

Ett annat tips är att skaffa en timer som tänder och släcker lampor oregelbundet i  bostaden.

Smycken och kontanter

Det är vanligast att tjuvarna tar sig in via ett fönster eller en altandörr på baksidan av bostaden. Vanligaste bytet är smycken och kontanter. Det som tagits är sådant som är lätt att få med sig vid en snabb genomgång av huset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.