Lulebo sparkar vd

Uppdaterad
Publicerad

Lulebos styrelse har idag beslutat att Anders Sandberg, vd för bolaget, nu får lämna sitt uppdrag med omedelbar verkan.

Orsaken till beslutet är att styrelsen och Anders Sandberg haft skilda uppfattningar om bolagets framtida utveckling och att rollfördelningen mellan de två parterna inte fungerat.

­– Styrelsen har kommit fram till att beslutet är det bästa för bolagets utveckling. Parterna är överens om att Anders Sandberg lämnar sitt uppdrag som verkställande direktör idag, meddelar Emma Engelmark, styrelseordförande i ett pressmeddelande.

– Jag konstaterar att vi har olika uppfattningar och med det som utgångsläge så är beslutet det bästa för bolagets utveckling. Det är villkoren för verkställande direktören, säger Anders Sandberg som nu avgår.

Anders Sandberg har haft en månadsinkomst på 84 000 kronor och enligt avtal kommer han fortsättningsvis få lön under två år framöver av Lulebo, sammanlagt cirka två miljoner kronor.

Ytterligare en miljon kronor kommer Lulebo att betala i skatter och arbetsgivaravgifter.

Styrelsen har utsett Gunnar Eikeland, koncernchef i Luleå kommunföretag och tidigare vd i Skellefteå kraft samt Luleå Energi, som tillförordnad vd.

– Som koncernchef har jag ett övergripande ansvar för alla bolag i koncernen. Mitt uppdrag är att säkerställa en fortsatt positiv utveckling i bolaget den närmaste tiden. Jag går in som tillförordnad till dess en permanent vd finns på plats, säger Gunnar Eikeland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lulebo sparkar VD

Mer i ämnet