Anna Karlsson vid organisationen Vilda Kidz i Norrbotten träffar ofta unga vars föräldrar har svårt att betala för barnens idrottande. Foto: SVT

Välgörenhetsorganisationen: ”Flickor i familjer med dålig ekonomi idrottar inte”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Karlsson vid organisationen Vilda Kidz i Norrbotten träffar ofta unga vars föräldrar har svårt att betala för barnens idrottande.

– Många barn frågar inte ens, för de vill inte sätta mer press på sina föräldrar, säger hon.

Välgörenhetsorganisationen Vilda Kidz ordnar olika slags aktiviteter, däribland prova-på-aktiviteter inom idrott. Organisationen vänder sig både till familjer med små ekonomiska möjligheter och till andra familjer som vill vara med på aktiviteterna. 

– Vi möter många familjer som lever under ekonomisk press och det de prioriterar bort är barnens fritidsaktiviteter, däribland idrott, säger Anna Karlsson. 

Barnen söker hjälp på egen hand

Ofta är det barnen och ungdomarna själva som frågar organisationen om de kan få hjälp, då föräldrarna inte har råd att betala för den idrott de vill syssla med.

– Många behöver hjälp med medlemsavgifter, transporter, läger och utrustning. De här barnen vill också kunna följa med på aktiviteter som deras förening ska göra, säger Anna Karlsson.

I klippet ovan utvecklar Anna Karlsson barnens situation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.