Svår brand i Lantjärv: ”Villan går inte att rädda”

Uppdaterad
Publicerad

Villabranden i Lantjärv i Kalix kommun var så pass svår att räddningstjänsten kommer låta huset brinna ner till grunden.

– Villan går inte att rädda, säger Tor Håkansson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Larmet om villabranden kom in vid 11:15-tiden på torsdagen.

– Det är en fullt utvecklad brand och just nu fokuserar vi på att rädda närliggande byggnader, säger Tor Håkansson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Alla personer ska vara ute ur byggnaden och det finns inga rapporter om att någon har skadat sig. Styrkor från Kalix, Töre och Haparanda bekämpar elden.

”En totalskada”

Klockan 12.15, en timme efter larmet, uppger räddningstjänsten att de kommer låta villan brinna ner till grunden då den inte gick att rädda.

– Det är en totalskada.

Räddningstjänsten är dock kvar på platsen då spridningsrisken till omkringliggande byggnader är stor.

– Vi kommer att vara kvar här i ungefär tre timmar till för efterbevakning, säger Tor Håkansson, inre befäl vid räddningstjänsten.

En polispatrull har varit på plats och upprättat en anmälan om brand, utan misstanke om brott. Vattenfall har skickat ut personal för att klippa strömmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.