Rolf Olsson, Lions Club Luleå

Vintertestkörning lockar media och influencers från hela världen

Publicerad

Motorjournalister och bloggare från hela världen befinner sig just nu i Luleå att provköra två av Volvos nya modeller. För Lions club som upplåter sin anläggning på Gråsjälören under tre veckor betyder det här en rejäl slant till välgörenhet.

Under de närmaste veckorna kommer 200 bloggare och motorjournalister från hela världen att besöka den lilla holmen Gråsjälören i stadsfjärden i Luleå. Volvo nämligen förlagt sin vintertestkörning för motorjournalister på isarna runt Luleå.

–Vi har bjudit in media och influencers från hela världen, Taiwan, Korea, USA Kanada och Europa. De kommer i omgångar och stannar två dagar i Luleå, säger Magnus Holst, kommunikatör på Volvo Cars Sverige.

”Rejäl slant till cancerforskningen”

Lions Club Luleå, som vanligtvis serverar våfflor och korn till Luleåborna på ön, upplåter sin anläggning på Gråsjälören för evenemanget.

–Det här betyder att vi får in en rejäl slant som går direkt till Lions Cancerforskningsfond. Förra året samlade vi in 850.000 på bland annat att sälja korv och våfflor till Luleåborna. Nu för 2019 sätter vi ett betydligt högre mål än så, säger Rolf Olsson, Lions club Luleå.

För Luleåborna blir det dock ingen servering på Gråsjälören under den närmaste helgen.

–Då flyttar vi ut serveringen på isen närmare stan, men helgerna därefter hoppas vi kunna köra på som vanligt på ön, säger Rolf Olsson, Lions club Luleå.

Halkbana för testbilarna

Isbanan runt Luleå är också öppen som vanligt för allmänheten. Halkkörningen med testbilarna sker på en speciell halkbana som plogats upp utanför Gråsjälören. Luleå kommun är glad över arrangemanget:

–Allt som gör Luleå mer känt är positivt och här kommer en massa journalister från hela världen hit. Sen bor de ju också på hotell här och äter mat från restauranger, säger Janne Blomqvist på Luleå kommuns Kultur- och fritidsförvaltning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer