Foto: SVT Grafik

Ytterligare incident efter attack mot lesbiskt par

Uppdaterad
Publicerad

I går berättade vi om en attack mot ett lesbiskt par på en pub i Luleå. Men den händelsen var inte den enda i helgen, utan ytterligare en incident inträffade i fredags som Luleåprofilen och frisören Mió Evanne blev vittne till.

– Det var fredagkväll och vi var på väg genom stan då jag märker att något inte stämmer i rörelsemönstret hos tre män, säger Mío Evanne.

Luleåprofilen och frisören Miò Evanne klarade inte av att bara titta på, så han läxade upp de tre männen.

– Just de här markeringarna man gör att det här är inte okej är så viktiga, säger Miò Evanne.

Läs mer: Lesbiskt par attackerades på pub

Det lesbiska paret vi berättade om igår fick höra att de var fel och äckliga. Och en man visade könsorganet för dem. Hur känns det när man får se eller höra sådana saker?

– Jag blir orolig för när jag tittar på Putin och hans antigaylagar och Tjetjeniens koncentrationsläger för homosexuella och Trump som minskar rättigheterna. Så det är ett klimat uppifrån som säger att det är okej att inte inkludera. Så det är så viktigt att alla som ser den här typen av trakasserier säger ifrån. Sverige kan bättre än så och vi i Luleå ska visa att vi är en öppen stad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.