Foto: SVT

Invigning Östra Länkens första etapp

Publicerad

I dag var det invigningen och sista spadtaget för Östra Länkens första etapp. Då passade kommunalrådet Yvonne Stålnacke (S) på att avslöja vad hennes monument till Luleåborna blir när hon avgår som kommunalråd vid årsskiftet.

Östra Länken är ett av Luleås största anläggningsprojekt genom tiderna. Vatten och avlopp har byggts ut för att klara av en växande befolkning. Östra Länkens första etapp sträcker sig från Västra Skurholmen mot kanalen vid Östermalm. Nu är den första etappen klar och idag var det därför invigning.

– Det känns jättekul. Vi har hållit tider och under budget så det känns väldigt kul, säger tillförordnad stadsbyggnadschef Jesper Klefsjö.

Han var på plats under invigningen och det var även kommunalrådet Yvonne Stålnacke.

LÄS ÄVEN: Stålnacke sadlar om – blir kyrkopolitiker

Vid årsskiftet avgår Yvonne Stålnacke (S) som kommunalråd och under invigningstalet avslöjade hon vad hennes monument till Luleåborna blir. Det blir projektet som blir hennes monument. VA-systemen som har byggts ut för att en ökande Luleåbefolkning ska ha bra med vatten i kranen och kunna spola i toaletten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.