Foto: Sophie Olsson Rahlén/SVT

130 tvingas lämna Meritor i Lindesberg

Uppdaterad
Publicerad

130 visstidsanställda får lämna Meritor i Lindesberg, det bekräftar personalchef Lars Svensson.

Lindesbergsföretaget Meritor är med sina runt 700 anställda en stor arbetsgivare i länet. Företaget, som tillverkar fram- och bakaxlar till bussar och lastbilar, har som många andra företag drabbats hårt av pandemin.

– Det var i början av förra veckan som vi fick klart för oss att orderingången är väldigt ojämn – framförallt på kort sikt, förklarar personalchef Lars Svensson. Det är anledningen till att vi måste skära ner på personal.

Förlänger inte avtal

I november blev det klart att Meritor skulle få 40 miljoner kronor i coronastöd från staten – den högsta summan i Örebro län. Det täckte förlusterna för den period som företaget helt saknade ordrar.

Nu ser det alltså osäkert ut igen vilket drabbar majoriteten av de visstidsanställda i företaget.

– Det rör sig om personer som har avtal som går ut den 31 januari. Vi kommer helt enkelt låta dem gå hem efter det, säger personalchef Lars Svensson.

Förtydligande: I en tidigare version av texten har man felaktigt kunna dra slutsatsen att personalneddragningarna beror på uteblivet coronastöd – det stämmer alltså inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer