Sommarjobb med superlön

Uppdaterad
Publicerad

Han är 22 år, juridikstuderande och skall i sommar vikariera som koncernchef för ett stort bemannings-företag. Uppdraget är under en månad i augusti med en lön som de flesta av oss inte skulle tacka nej till

Det är för bemanningsföretaget Adecco som Kevin Ewerlöf skall vikariera för koncernchefen Jacob Lundberg under en månad i sommar. Företaget har 400 medarbetare och 5.000 konsulter.

– Vd:n kommer vara nära till hands och hjälpa mig, säger Kevin. Han kommer att vara med under hela processen. Förhoppningsvis kommer jag få bidra med mina egna erfarenheter.

Tuff gallring

Det är sjunde året som studenter kan tävla om att vikariera som koncernchef  under en sommarmånad. Men gallringen är tuff.  Från början var de 6.000 deltagare, reducerades till åtta och slutligen var det Kevin som kom segrande ur gruppen. Mycket tack vare idrotten.

– Jag fick en tung skada som avslutade min hockeykarriär och jag lärde mig att man har många val i livet, säger Kevin. Idrottsvärlden och företagsvärlden har nog mycket att lära av varandra. Viljan att bli bäst! Det är lite emot jantelagen i Sverige, men jag tror mycket på det. 

Saftig lön

Och hur var det nu med lönen?

– Den ligger på 100.000 per månad så den är bra för en student som lever på CSN.

Vad skall du göra för de pengarna?

–  Som student så blir det lite guldkant på tillvaron, säger Kevin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.