Örebro tingsrätt. Foto: Anders Nord

26-åring klippte av sambos hår – döms för misshandel

Publicerad

I ett bråk tappade mannen fattningen och klippte av håret på sin sambo. Nu döms han till skyddstillsyn för misshandel.

Den 26-årige mannen är skriven på en adress i norra länet. Enligt domen bor han även delvis med kvinnan som han har misshandlat. De har också barn tillsammans.

Det var i början av juni som 26-åringen och kvinnan började bråka hemma hos kvinnan. Bråket pågick i flera timmar och det slutade först när 26-åringen gick fram till kvinnan när hon satt på en stol i köket. Han tog tag i hennes hästsvans och klippte av den med en sax.

Anser att hon samtyckte

Båda parter är överens om att 26-åringen klippte av kvinnan håret. Men mannen nekar till brott. Han uppger att han sagt till kvinnan att han skulle göra en hemsk sak om hon inte slutade provocera honom. Och eftersom provokationerna fortgick anser mannen att hon samtyckte.

Men tingsrätten anser att handlingen är att jämställa med misshandel. Vid ett annat tillfälle besökte kvinnan USÖ tillsammans med 26-åringen, och han ska då ha hotat att döda henne om hon gjorde abort. Därför döms han även för olaga hot.

Krav på vård

Enligt rätten har brotten ett straffvärde på två månaders fängelse. Men mannen döms istället till skyddstillsyn med krav att genomgå den vård och behandling som frivården anser är lämplig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer