Susanne Ohlsén är HR-chef på Teknos. Foto: Teknos (pressbilder)

Färgfabrik i Vedevåg kan stängas – 30 anställda berörs

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags fick anställda på den Finska färgtillverkningskoncernen Teknos information om att produktionen i Vedevåg riskerar att stängas för gott. Fackliga förhandlingar om varsel kommer att påbörjas nästa vecka, och 30 anställda i fabriken i Vedevåg berörs.

Det var LindeNytt som var först med att rapportera om att företaget planerar lägga ner verksamheter i Vedevåg och i Tranemo.

”Vi har gjort en genomlysning av våra verksamheter med målet att utveckla och effektivisera företaget. Vi ser över möjligheterna att flytta produktion till nya modernare lokaler”, säger Susanne Ohlsén som är HR-chef på företaget, till tidningen.

Teknos framtid i Sverige oklar

Framtiden för Teknos verksamheter i Sverige är inte klar eftersom företaget planerar att flytta sina produktionsanläggningar från Sverige. Om planen genomförs beräknas den ta cirka två år.

Teknos har cirka 1700 anställda i världen och 150 i Sverige.

Företaget hette Wedevåg färg innan Teknos övertog det i november 2012. Då hade företaget cirka 50 anställda.

SVT har sökt HR-chefen Susanne Ohlsén för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer