Ovako varslar 40 personer om uppsägning. Foto: Johannes Weckström /SVT

40 anställda i Hällefors berörs när Ovako varslar

Uppdaterad
Publicerad

Ovako varslar totalt 120 personer om uppsägning. I Hällefors berörs 40 kollektivanställda.

Förutom Hällefors berörs även 80 anställda i Hofors. I Hällefors handlar det alltså om 40 anställda.

– Vi gjorde en omorganisation och förändring i numerär på tjänstemannasidan i början av året i Hällefors. Där är det inga tjänstemän som berörs av det här varslet, säger Göran Jansson som är affärsområdeschef på Ovako i Hällefors.

Spår en fortsatt svag marknad

Orsaken till varslet är den utmaning som hela industrin står inför som en konsekvens av coronapandemin, enligt Göran Jansson.

– Vi behöver ju få ner våra kostnader för att kunna fortsätta investera för framtiden. Vi har kunnat nyttja permitteringsmöjligheter vilket hjälpt oss att mildra negativa effekten, den möjligheten finns fram till årsskiftet. Sen ser vi fortsatt en marknad som kommer vara svagare än innan coronapandemin, det är vad vi prognostiserar.

Idag arbetar cirka 440 personer i Hällefors. Det är en av Ovakos största produktionsenheter för tillverkning och bearbetning av stålprodukter, enligt företagets hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer