50 år efter studenten på Alléskolan – nu sågs de igen

Publicerad

Över hundra personer samlades under lördagseftermiddagen på Alléskolan i Hallsberg för att fira att 50 år har gått sedan de allesammans tog studenten från skolan.

Det var flera olika klasser som samlades, men gemensamt har de att de alla tog studenten tillsammans 1969 på Alléskolan. Då var de 169 elever och under lördagen var 114 av dem på plats igen.

– Just mina gamla klasskamrater känner jag väl igen, vi har träffats ett antal gånger längs åren. Det är värre med de andra, säger Leif Lindström, som är en del i arbetsgruppen som ordnat jubileet.

Planterade träd

Under dagen fick de återse sina gamla skollokaler, fika tillsammans och kolla på bilder från förr. Det hölls även tal och ett träd planterades på skolgården utanför Alléskolan.

– Vi vill uppmärksamma och högtidlighålla jubileet. Vi kallar det också, lite pretentiöst, för kunskapens träd, det är en hälsning till kommande elever också att här finns det en hel del bra saker att hämta.

”Finns ett intresse”

Att uppmärksamma jubileet tycker Leif Lindström känns viktigt.

– Det är ju jättekul. Vi har passerat 50år från det att vi slutade, det är ju ett märkesår verkligen. Och uppslutningen visar ju på att det finns ett intresse också!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer