Skandinaviska byggelement varslar 50 om uppsägning Foto: SVT

50 jobb försvinner från Hallsberg

Publicerad

Vikande efterfrågan ligger bakom byggfabrikens beslut att lägga ner i Hallsberg. Däremot hoppas man att någon kommer att vilja ta över hela verksamheten och fortsätta driva den.

50 personer förlorar sina jobb i Hallsberg när Skandinaviska Byggelement lägger ner sin verksamhet där, något som Nerikes Allehanda var först med att rapportera.

Vikande efterfrågan

För företaget som tillverkar betongelement på flera håll i landet har marknaden svängt snabbt de senaste åren.

Johan Dagertun, Skandinaviska Byggelement.

– Vi märker framförallt av en vikande efterfrågan för betongelement till bostäder i Stockholmsregionen, säger VD Johan Dagertun. Därför väljer vi nu att koncentrera vår produktion till våra andra fabriker.

Fackliga förhandlingar tar vid

Företaget har varslat de 50 anställda och nu går man vidare med fackliga förhandlingar.

– Vi har ju ingen annan verksamhet i Hallsberg men vi är en del i Peabs koncern så vi kommer att samarbeta med personalavdelningarna för att se om det går att erbjuda andra anställningar på det viset. Men än vet vi inte.

Hoppas att någon vill ta över

Fabriken är nu till salu och på Skandinaviska Byggelement skulle man helst se att någon tog över hela verksamheten och fortsatte.

– Vi kommer att göra det lätt för den som är intresserad av att köpa fastigheten och driva verksamheten vidare. Man kan se det som att den som är intresserad kan få en flygande start.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer