Ullis Sandberg (S), ordförande i Örebrokompaniet. Foto: SVT

500 billiga bostäder ska byggas i Örebro

Publicerad

I och med det slopade investeringsstödet pausades bygget av de bostäder i Örebro som kanske efterfrågas allra mest – billiga lägenheter. Men nya beslut innebär nu att påbörjade planer kan slutföras.

Tack vare återinförandet av investeringsstödet kan ytterligare nästan 500 billiga bostäder byggas i Örebro, konstaterar Ullis Sandberg (S), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor:

- Det är lägenheter som står i startgroparna för att byggas och som fick pausas när stödet slopades i M och KD-budgeten, men nu när det återinförs kan planerna återigen fortsätta, säger hon i ett pressmeddelande.

Återinförs i april

Hon hänvisar till att bostadsministern Per Bolund (MP) i helgen meddelade att regeringen kommer att återinföra investeringsstödet redan i vårändringsbudgeten i mitten av april.

I Örebro har stöd motsvarande nästa 400 lägenheter hittills utbetalats och ytterligare nästan 500 har beviljats stöd och planeras att byggas, enligt Ullis Sandberg.

Kan börja byggas i vår

Bygget av dessa lägenheter kan, menar hon, inledas så fort budgetändringen gjorts och entreprenörerna på nytt kan få det stöd som de ansökt om och fått beviljat.

Utöver det är det flera projekt som sökt stödet men som inte hann få det beviljat. Där rör det sig om 517 bostäder, enligt kommunen.

– Det är glädjande att investeringsstödet återinförs inom kort. Vi behöver bostäder som människor har råd att bo i, säger Ullis Sandberg (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer