Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
57 patienter åkte till fel sjukhus

Efter förändringen på Lindesbergs lasarett: 57 patienter har åkt till fel sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Ett 50-tal fler ambulanstransporter till Universitetssjukhuset USÖ, fler patienter på USÖ:s akut nattetid och 57 patienter som åkt till fel sjukhus. Det är några av konsekvenserna när man nu summerar de första två månaderna efter att kirurgen och ortopeden togs bort från nattakuten vid Lindesbergs lasarett.

Den 28 september stängdes delar av nattakuten i Lindesberg. Trots omfattande protester från boende, företagare och politiker från alla lokala partier så genomdrev ledningen för Region Örebro län nedskärningarna.

Ett stort problem är nu att många patienter är osäkra på om de ska åka direkt till USÖ eller till Lindesberg där man fortfarande har medicinsk akutmottagning nattetid.

– Vi vill att alla ska kontakta sjukvårdsupplysningen 1177 för att komma till rätt sjukhus, säger chefen för närsjukvården i norra Örebro län, Elisabeth Liljekvist.

Hon menar att det ännu är för tidigt att dra några slutsatser om resultatet av den här förändringen.

Starta klippet för att höra Elisabeth Liljekvist berätta mer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer