Röja skog eller att rusta upp vandringsleder är exempel på jobb som ska erbjudas. Foto: SVT

72 miljövänliga nya jobb i länet

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen presenterade i dag en satsning på gröna jobb som väntas kunna omfatta drygt 5.000 nyanlända och långtidsarbetslösa mellan 2018-2020.

Örebro län kommer tillsammans med Södermanlands län att ta del av satsningen som innebär 72 personer kommer få nya jobb under det här året.

”Det kan handla om att röja skog, rusta upp vandringsleder eller städa upp runt bangårdar och stationer. Tanken är att de som tar del av insatsen efter ett år ska ha tillräckliga kvalifikationer för att kunna anställas av företag inom gröna näringar som idag har svårt att rekrytera”, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg i ett pressmeddelande.

Satsningen håller på i tre år från och med 2018, och fram tills 2020 räknar regeringen med att 5.130 personer ska få ta del ut av insatsen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.