Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Socialdemokraten Abdelmajid El Moussaoui var partiets tionde namn på listan inför valet – nu tar han plats i kommunfullmäktige. Hör honom i klippet. Foto: Jonas Fiskaare /SVT.

Abdelmajid kryssade sig förbi partitoppen i Hällefors

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraten Abdelmajid El Moussaoui var partiets tionde namn på listan inför valet. När alla rösterna räknats hade han dock kryssat sig förbi alla, inklusive partiets toppkandidat Annalena Järnberg (S).

– Jag är väldigt glad och tacksam för alla röster, säger han.

Totalt fick Socialdemokraterna i Hällefors nio mandat, vilket innebär att Abdelmajid inte hade fått plats i kommunfullmäktige om han inte blivit inkryssad. Men tack vare de många personkryssen blev alltså utgången en annan.

Själv är han överraskad men samtidigt inte heller förvånad.

– Jag fick ju mer än 40 personkryss redan i förra valet och jag tror att det beror på mitt engagemang för unga och de som har det svårt i samhället. Det verkar som att de vill ge mig sin röst för att driva de frågor de tycker är viktiga.

Många järn i elden

Till vardags jobbar Abdelmajid som själavårdare inom kriminalvården och sjukvården i Örebro. Dessutom är han småbarnsförälder och ordförande i muslimska föreningen i Hällefors.

Frågan är hur han ska hinna med det livet nu, när han också tar plats i kommunfullmäktige.

– Jag kommer att få lämna över ansvaret i muslimska föreningen. Annars blir det för mycket på en gång. Jag har ju en familj att ta hand om också, säger han.

Hör Abdelmajid berättar mer i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2022 Örebro län

Mer i ämnet