Abdullahi, 14, om priset för att spela fotboll: ”Många har inte råd”

Uppdaterad
Publicerad

Vivallabon Abdullahi Mohamed har fått uppleva hur dyrt det blev att spela i ett annat lag utanför sitt område. När han bytte fotbollsklubb från BK EttFyra till Karlslunds IF HFK (KIF) blev medlemsavgiften mycket högre.

– Jag är tacksam att mina föräldrar kan betala så att jag kan spela i KIF, men många har inte råd att spela i ett sådant lag, säger han.

Att börja på en sport kan kosta en väldigt mycket. Man betalar för medlemsavgift, kläder, utrustning och cuper. För familjer som redan har det svårt ställt ekonomiskt, kan det innebära att man inte låter barnen sporta.

– Jag har spelat fotboll sedan jag var fyra år, jag kan inte leva en dag utan det. Men det är dyrt med sport. När jag spelade i BKEttfyra betalade jag runt 150 kronor i medlemsavgift, nu i KIF är det 1600 kronor.

I klippet ovan berättar Abdullahi hur viktigt det är att barn och ungdomar kan sporta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.