Enligt advokat Anders Bohmansson ska alla inblandade vittnat om att det var ett skämt. Foto: SVT/Polisen

Advokat: ”Borde inte gått till åtal”

Uppdaterad
Publicerad

Väktarna som står åtalade för olaga frihetsberövande av en 12-årig pojke, menar att det hela var ett skämt.

– Jag är förvånad över att det gått till åtal, säger advokat Anders Bohmansson.

De två väktare som står åtalade för olaga frihetsberövande efter att ha fört bort och kedjat fast en 12-årig pojke, menar att händelsen från början till slut var ett skämt. Anders Bohmansson är försvarsadvokat för en av männen och håller inte med om att ett brott begåtts.

LÄS MER: Åklagaren: ”De utnyttjade pojkens beroendeställning”

Pojke kedjades fast av väktare

– Jag är förvånad över att det här har gått till åtal. Det handlar om ett skämt och det har alla tre inblandade vittnat om i förhör. Olaga frihetsberövande innebär att det finns uppsåt till att den som förs bort inte är med på det, men så är inte fallet, säger Anders Bohmansson.

Inte självklart brottsligt

Enligt Anders Bohmansson är det därför inte självklart att det är en brottslig handling det handlar om.

– Det var som sagt ett skämt och min klient har inte uppfattat att pojken motsatte sig det som hände. Med facit i hand förstår han att det var olämpligt och han mår mycket dåligt, säger Anders Bohmansson.

LÄS MER: Väktare kedjade fast 12-åring

Väktaren vidhåller händelseförloppet som det beskrivs i åtalet, men nekar till brott. Den andre väktarens försvarsadvokat vill inte kommentera ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pojke kedjades fast av väktare

Mer i ämnet