Hur ser chanserna ut att få jobb under 2021? Hör Sari Harju ge sin lägesbild i klippet. Foto: SVT

AF-chefen om 2021: ”Tror på fortsatt hög arbetslöshet”

Uppdaterad
Publicerad

2020 var ett tufft år på arbetsmarknaden för många då coronapandemin slog till med full kraft. I början av det nya året är 1950 fler personer arbetslösa jämfört med samma period i ifjol i länet.

– Vi kan se att de utan utbildning och erfarenhet drabbas hårdast, säger Sari Harju, chef för Arbetsförmedlingen i Örebro län.

Många i länet har drabbats hårt av pandemin. Och det finns tydliga trender vilka som drabbas hårdast enligt Arbetsförmedlingen.

– Arbetssituationen blev ju en helt annan än den var i början av förra året och det har varit tufft för många. Har man stått långt ifrån arbetsmarknaden innan pandemin så har man nu hamnat ännu längre ifrån, eftersom fler personer som har arbetserfarenhet varit med och konkurerat om platserna, säger Sari Harju.

Men hur ser chanserna ut att få jobb under 2021? Hör Sari Harju ge sin lägesbild i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet