Aggressiv man tog sig in i villa – familj låste in sig i sovrum

Uppdaterad
Publicerad

En drogpåverkad man tog sig under måndagskvällen in i en olåst villa i Örebro där tre personer, däribland barn, befann sig. Mannen, som uppskattas vara i 30-årsåldern, ska ha varit mycket aggressiv.

Enligt polisen har han bland annat kastat glas mot en man i huset. Familjen ska ha låst in sig i ett sovrum på övervåningen där mannen har slitit och dragit i dörren för att ta sig in men utan att lyckas.

– Det är en för dem en helt okänd person, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl på polisen Region Bergslagen.

Familjen larmade polisen som kom till platsen strax innan åtta på måndagskvällen och kunde gripa mannen, som gjorde kraftigt motstånd. Under gripandet använde polisen pepparspray för att övermanna mannen.

Enligt polisen finns det inga rapporter om att någon i familjen skadats av mannen.

Mannen är misstänkt för en rad brott – grovt hemfridbrott, försök till misshandel, försök till våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt narkotikabrott avseende eget bruk.

Polisen ska nu hålla förhör med mannen. Hans identitet inte fastställd men polisen bedömer att han är i 30-årsåldern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.