Polisen har spärrat av områden runt om platsen där kroppen hittades. Foto: Johannes Weckström/SVT

Åklagaren om misstänkta mordet och människorovet

Uppdaterad
Publicerad

Mordutredningen i Örebro fortsätter. En 45-årig man är misstänkt för både mord och människorov i samband med att en 97-årig kvinna försvann.

– Han är i nuläget den person som sist är sedd tillsammans med kvinnan, säger Therese Johansson, åklagare.

Enligt åklagaren arbetar en ganska stor utredningsgrupp för fullt för med att hålla förhör, inhämta material och genomföra analyser.

Ett av spåren som utredarna är intresserade av är en bil. Åklagaren vill inte kommentera varför bilen är intressant, med risk för att utredningen påverkas.

Hur är bevisläget?

– Bra. Det är många utredningsåtgärder som kvarstår att göra.

Vad kan du säga om motivet?

– Det är lite för tidigt för mig att säga något sånt. Det är en av de sakerna vi utreder och det finns lite olika trådar att dra i där, säger Therese Johansson.

Försvann från sitt hem

Den 97-åriga kvinnan försvann från sitt hem på Öster i Örebro natten till den 1 oktober. Enligt polisen såg ett vittne henne tillsammans med den man som senare häktades på sannolika skäl misstänkt för människorov.

Av allt att döma är det den 97-åriga kvinnan som hittades död i Svartån i torsdags, uppger polisen. Efter att kroppen hittades blev mannen även misstänkt för mord.

Enligt polisen har mannen valt att inte uttala sig om hur han ställer sig mordmisstankarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mord på 97-årig kvinna

Mer i ämnet