Polisen har ännu inte funnit några spår efter den eventuella skottlossningen. Foto: Privat

Åklagarens nya besked efter misstänkta skottlossningen i Lindesberg

Uppdaterad
Publicerad

Det vapen som användes vid den misstänkta skottlossningen i Lindesberg var en startpistol. Det meddelade åklagaren Martin Ek under torsdagen.

På onsdagseftermiddagen larmades polisen till resecentrum i Lindesberg på grund av ett pågående bråk. Personen som slog larm ska ha hört smällar, och polisen misstänkte därför att det rörde sig om skottlossning.

Nu kommer åklagaren i fallet med nya uppgifter om det vapen som användes vid händelsen, vilket Lindenytt var först med att rapportera.

– Vapnet var en startpistol. Det är inte ett fungerade eldvapen. Så det låter och smäller men det kommer ingen kula, förklarar åklagare Martin Ek.

Finns en misstänkt

En man i 25-årsåldern greps av polisen på ett tåg i Frövi. Han anhölls, men släpptes sedan på fri fot. Mannen är fortsatt misstänkt för brott.

– En person är misstänkt för grovt olaga hot. För den personen som passerade pistolen kan inte veta att det är en startpistol, säger Martin Ek.

Mannen är också misstänkt för brott mot vapenlagen.

Startpistolen har tagits i beslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.