Akut trafiksituation får ambulanschefen att rasa

Publicerad

Stängningen av Skebäcksbron har inneburit stora problem för USÖ med ambulanser som fastnat i bilköer. Nu vidtar ambulansverksamheten åtgärder för att kunna lösa situationen som uppstått.
– Vi kommer att få flytta en av våra bilar till Nerikes brandkår, säger Torben Boldt, biträdande ambulanschef på USÖ.

USÖ-ambulansernas resor till de västra och södra delarna av Örebro har försvårats efter stängningen av Skebäcksbron. Det här var NA först med att rapportera om under tisdagen. Nu är gränsen nådd enligt Torben Boldt som är biträdande ambulanschef på USÖ.

– Förut har det också varit mycket ombyggnationer i stan men dessa har vi mäktat med, men nu är gränsen nådd, säger Boldt.

Här om dagen fick ambulanspersonal vända i samband med en uttryckning till Rynninge eftersom det var enkelriktat vid Skebäcksbron.

– Det är ingen information vi fått från kommunen, säger Torben Boldt kritiskt.

Ambulans stärker upp på Aspholmen

Situationen som uppstått har fått USÖ att vidta åtgärder.

– Vi kommer att stärka upp med en bil i Adolfsberg vid Nerikes brandkår när situationen är som värst runt 6:30 till 9 på morgonen och mellan 15 och 17.30 på eftermiddagarna. Vi har efter samtal med brandkåren beslutat att ställa vår bil där när det är som mest kaotisk. Vi gör det här för patientsäkerheten, säger Torben Boldt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Trafiksituationen i Örebro

Mer i ämnet