Akut vattenläcka i Askersund

Uppdaterad
Publicerad

Det har skett en större vattenläcka i Askersund kommun men ännu vet inte drifttekniker Johanna Oskarsson var eller vad som orsakat händelsen.

– Orsaken är oklar, det kan kanske handla om en frusen ledning säger drifttekniker Johanna Oskarsson.

Enligt Oskarsson är vattenläckan stor och ett stort arbete utförs för att hitta den. Vissa områden kommer att bli utan vatten när kommunen lokaliserat läckan, det är oklart hur många människor som kommer bli berörda.

Johanna Oskarsson hänvisar till Askersunds kommuns hemsida där information uppdateras.

Efter dagar av sökning har Askersunds kommun inte funnit var det läcker och problemet till läckan. Under torsdag natt till fredag kommer kommunen fortsätta söka efter problemet och därför kan vissa områden bli utan dricksvatten under en kortare stund.

Frusna brunnslock orsakar fördröjning

Anledningen till att tiden dröjer handlar bland annat om frusna brunslock som kommunen arbetar med att få upp. Efter samtal med Lars Spirberg tillförordnad enhetchef för park och gatan i Askersund kommun så menar han att ingen person kommer bli utan vatten utan trycket i kran eller dusch kommer sjunka lite grann.

Han tror inte att det handlar om någon ledningen som gått av därför anses problemet som milt enligt tillförordnad enhetschefen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.