Under morgonen samlade personer från Missing People i centrala Kopparberg för att delta i sökandet efter den försvunna kvinnan. Foto: Peter Comstedt /SVT

Äldre kvinna försvunnen i Kopparberg – helikopter kan åter flyga

Uppdaterad
Publicerad

Sedan tiotiden på torsdagsförmiddagen är en kvinna i 70-årsåldern försvunnen i Kopparberg. Under fredagen utökas sökinsatsen med personal från försvaret och frivilligorganisationen Missing People.

Enligt polisen är det oklart om kvinnan på egen hand hittar tillbaka till sitt boende och hon ska även tidigare ha försvunnit och då gått långa sträckor.

Under torsdagen sökte flera patruller efter kvinnan och även en helikopter kallades in, den fick de dock lite användning av.

– Den har haft problem att flyga på grund av blåsten, men vi hoppas kunna få upp den idag, säger Kenneth Johannesson, vaktavande befäl vid polisen region Bergslagen.

Helikopter fick vända på nytt

Trots sökinsatserna under torsdagen hittades inte kvinnan och sökinsatsen tog nya krafter under fredagsmorgonen. Då meddelade polisen att den helikopter som kallats in på  nytt under morgonen, inte kunde användas.

– Strax innan tio fick den vända i höjd med Skinnskatteberg på grund av vädret, säger Stefan Dangardt, presstalesperson hos polisen.

Efter lunch kom budet att helikoptern åter kunde lyfta och därmed delta i insatsen.

Försvarsmakten på plats

Ett 70-tal personer från hemvärnet hjälper till i sökandet. Även frivilligorganisationen Missing People deltar samt poliser från Dalarna med bland annat motorcyklar.

Om vädret tillåter kommer drönare användas i sökarbetet, uppger polisen.

Sökarbetet är under fredagsförmiddagen koncentrerat till området i och kring Bångbro.

– Det är en bekräftad observation som är gjord där igår kväll som gjort att vi fått uppgiften att söka där, säger Dennis Storm, operativ chef för Missing People.

Efterlyser allmänhetens tips

Polisen vill även få in tips från allmänheten om de sett kvinnan. Hon ska enligt polisens beskrivning vara runt 170 cm, ha normal kroppsbyggnad och gråbrunt hår.

Hemvärnet är på plats och hjälper till i sökandet efter den försvunna kvinnan. Foto: Kristofer Ström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.