Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Mannen fick följa med ambulans efter fallet. Foto: Johannes Weckström/SVT

Äldre man ramlade ner i hål i centrala Örebro

Publicerad

Trots att Eon spärrat av en arbetsplats i centrala Örebro lyckades en man på torsdagskvällen passera avspärrningarna eftersom någon flyttat på grindar. Han föll ned i ett hål och fick föras med ambulans till sjukhus.

Det var vid 20-tiden på torsdagskvällen som en man föll ned i ett uppgrävt hål på Ågatan i Örebro. På platsen genomför Eon grävarbeten för fjärrkyla. Precis nedanför trappan är hål grävda och under kvällstid låg arbetet nere och platsen var dåligt upplyst.

– Vi har fått kännedom om att det här har hänt och har pratat med akuten, men har inte kommit i kontakt med mannen. Men vi hoppas ju givetvis att det har gått bra, säger Lena Berglund vid Eon:s pressjour.

Ambulanspersonal fick ställa tillbaka avspärrningsgrindar som någon flyttat på i väntan på att EON:s jourtekniker skulle anlända. Foto: Johannes Weckström /SVT

Mannen var efter fallet vid medvetande, men fördes till Universitetssjukhuset med oklara skador. Kvar i gropen låg mannens glasögon och mobiltelefon. Efter händelsen fick ambulanspersonal tillfälligt justera avspärrningsgrindar som någon flyttat på, i väntan på att Eon:s jourtekniker skulle anlända.

– Det här är en arbetsplats som vi håller på att jobba vid. I och med att vi idag fick kännedom om att en olycka inträffat så har vi nu personal på plats som stärker upp ytterligare med grindar och annat, säger Lena Berglund.

– Vi hade gjort det vi tyckte räckte med skyltar och annat, men det är en trafikerad plats med gångtrafik och någon har uppenbarligen forcerat avspärrningarna så att det här kunde ske, vilket är olyckligt.

Arbetet nedanför trappan beräknas pågå ytterligare en vecka, men trappan kommer vara avstängd ytterligare tre veckor när arbeten utförs ovanför trappan uppger Eon, som uppmanar allmänheten att vara uppmärksam.

– Vi har förståelse för att det är många som vanligtvis går här, men man har ett eget ansvar att respektera avspärrningarna. Vi gör vad vi kan just nu från vår sida för att säkra upp ytterligare på platsen, säger Lena Berglund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer