Foto: Alexander von Sydow/Länstrafiken

Allt fler åkte kollektivt i somras – Länstrafiken slår försäljningsrekord

Uppdaterad
Publicerad

Rekordmånga i länet köpte Länstrafikens länsbiljett under sommaren. Med sommarerbjudandet kunde resenärerna resa två månader, från juni till augusti, till priset av en månad.

I början av sommaren gick Länstrafiken ut med sommarerbjudandet att resa två månader till priset av en månad – ett erbjudande som de lanserat tre somrar i rad. Och den här sommaren sticker ut i försäljningen, med över 2 000 sålda länsbiljetter. Enligt Länstrafiken har resandet med länsbiljetten ökat med 77 procent, jämfört med samma biljett förra sommaren bland vuxna resenärer.

– Vi är otroligt glada över sommarkampanjens lyckade resultat. Vi ser att det finns ett behov och en efterfrågan även under sommaren att kunna resa med Länstrafiken i länet, säger Monica Stål, försäljningsstrateg på Länstrafiken, i ett pressmeddelande.

Fortsatt ökning

Med länsbiljetten kan man resa med både buss och tåg i hela länet, något Länstrafiken vill ska öka i och med denna sommarkampanj. Det är även några som fortsatt köpa länsbiljetten efter sommaren. Dessutom kan Länstrafiken redovisa en ökning av resandet med kollektivtrafik utöver sommaren. Det senaste halvåret har allt fler vuxna åkt med kollektivtrafiken.

– Det är glädjande att kunna visa på faktiska resultat utifrån de senaste årens utveckling och kampanjer i kollektivtrafiken, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken, i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer