Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare inom Region Örebro län. Foto: SVT

Allt fler barn bekräftas ha smittats av coronaviruset

Publicerad

Region Örebro län rapporterar om en fortsatt ökning av covidsmittade, trots att ökningen av tester inte ökat. Spridningen ses främst bland unga, något som regionen tror ligger bakom att få vårdas på sjukhus.

Den senaste veckan testade 320 personer positivt och veckan dessförinnan var motsvarande siffra 250. Totalt ligger antalet testade i länet på runt 5 000 personer.

– Precis som föregående veckor ser vi de flesta fallen bland unga vuxna och medelålders personer. Sista veckan har det dock skett en ökning av barn som har blivit smittade. De flesta blir smittade i situationer där människor är nära varandra, säger Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare i Region Örebro län, i ett pressmeddelande.

Få vårdas på sjukhus

I dagsläget är det ingen som vårdas på intensivvårdsavdelningen, och på vanlig vårdavdelning vårdas fyra personer.

– Att det är så få personer med covid-19 som är inlagda i nuläget beror sannolikt på att smittan hittills funnits i framförallt de yngre åldersgrupperna.

Uppmanar att följa råden

Några lokala restriktioner är det fortfarande inte aktuellt med enligt regionen, men de uppmanar samtliga att följda de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten tagit fram.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet