Lärare drillas digitalt – för att hitta nya arbetssätt i klassrummet

Uppdaterad
Publicerad

Under hösten får ämneslärare i Örebro kommun utbildning i ett nytt digitalt pilotprojekt. Lärarna får testa på att arbeta i Trainstations labb i Vivalla, med syfte att ta fram nya arbetsmetoder som kan användas i klassrummen.

Utbildningen drog igång nu under höstterminen, och målgruppen är bland annat ämneslärare och rektorer. Lärarna går utbildningen under höstterminen.

– Vi får möjlighet att lära oss mycket nytt. Sen gäller det att ta det vidare. Det är det som blir utmaningen, hur alla kan få ta del av tekniken, säger Anders Ekvall, lärare på Wallerska skolan.

Än så länge är utbildningen en del av ett ettårigt digitalt pilotprojekt, men målet är att utbilda anställda i hela kommunen.

– Många av våra medarbetare känner sig till viss del otrygga i de här digitala miljöerna, så vi behöver jobba på det, säger ​​​​Per Brogevik, digitaliseringsdirektör på Örebro kommun.

I klippet: Följ med när bildlärarna får lära sig att arbeta mer digitalt.

Discover by Örebro

Ett digitalt pilotprojekt som är ett samarbete mellan grundskolorna i Örebro kommun och Trainstation. Trainstation är en plats för digitalt skapande i Vivalla.

Projektet pågår under ett år för att undersöka behovet av kunskap om digitalisering bland anställda i kommunen.

Förutom att öka de digitala kunskaperna ska projektet väcka upptäckarglädje hos de som går utbildningen och skapa trygghet.

Ämneslärare i matematik, bild, musik, svenska eller svenska som andraspråk deltar i utbildningen.

Källa: Örebro kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.