• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en träningsanläggning i Slottsskogen i Göteborg med kraftig rökspridning i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer om händelsen här

Antikrundan intar Nora järnvägsmuseum

Publicerad

Arrangörerna räknar med att kön kommer att ringla lång utanför vagnhallen på järnvägsmueets område.
– Vi tror att det kommer mellan tusen och tvåtusen besökare i morgon, säger Ann-Sofie Windh som är projektledare för evenemang Antikrundan i Nora.

Antikrundan hade en kravlista för att Järnvägsmuseet skulle få arrangera det populära programmet.

– Det var övertäckning av spåren inne i vagnhallen, renovering av vatten och avlopp samt förstärkning av elen. Det är ju gamla lokaler som måste åtgärdad för att möta tv-teamets krav, säger Ann-Sofie Windh.

Andra försöket

Redan för två år sedan var Antikrundan på besök på Järnvägsmuseet men då föll inte området producenten på läppen. I år blev det annat ljud i källan då programmakarna på nytt besökte Nora i februari och beslutade sig för att spela in där.

– Vi har sedan dess jobbat med att bli färdiga tills på lördag och nu är vi klara. Nu kan vi bara hoppas på bra väder så att så många som möjligt tar sig hit, säger Ann-Sofie Windh.

Järnvägsmuseet passar på att visa upp sig lite extra nu när de räknar med stor publiktillströmning.

– Veteranjärnvägen kommer att vara i gång och vi kommer även att ha andra aktiviteter för besökarna i kön som väntar på att få komma in i vagnhallen för att få sina föremål värderade, säger Ann-Sofie Windh.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer