Arkivbild. Foto: TT

Äntligen dags att dra på sig skridskorna

Publicerad

Till helgen lovas äntligen fint skridskoväder på många håll länet. Något som de ansvariga vid naturreservatet Rynningeviken sett fram emot länge.

Minusgrader under flera dagar, bara lite nederbörd och löften om sol – till helgen väntas många skridskofantaster att ta sig ner till naturreservatet Rynningeviken i Örebro.

Anders Schreiber är verksamhetsansvarig och just nu i full färd med att ploga och förbereda på isen.

– Det blir premiär för säsongens uthyrning av skridskor och sparkar, säger han. Den som vill kan också låna en hockeyklubba.

Tänk på säkerheten

Många startar också vid Rynningeviken för att ge sig längre ut på Hjälmarens is. 

– Som vanligt rekommenderar vi att man är fler i sällskap, åker med avstånd och har ispik, dubbar och annan säkerhetsutrustning med sig. Det ser ut att bli riktigt fint väder till helgen så vi tror att många kommer att söka sig hit.

Åk alltid på egen risk

Regelbunden israpport om läget på Rynningeviken och Hemfjärden kan man få genom att ringa 019-26 30 00. Den är baserad på rapporter från åkare och Örebro kommuns provborrningar av isens tjocklek.

– Men det är viktigt att veta att man alltid åker på egen risk – man kan aldrig lita på vad någon annan säger om isläget, understryker Anders Schreiber.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.