Anton Axellie lägger ned puckelpist-karriären. Foto: SVT

Anton Axellie avslutar karriären i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Åkaren Anton Axellie lägger ned karriären som puckelpiståkare i landslaget. Istället kommer han satsa på att göra filmprojekt med olika stunttrick.

Han har tagit samlat på sig flera topp-placeringar och medaljer, bland annat bronsmedalj från tre SM. Men nu kommer Anton Axellie lägga energin på annat än att tävla i puckelpiståkning.

Förra året var Axellies bästa säsong i landslaget och det blir också hans sista. Nu kommer han satsa på filmprojekt med häftiga stunttricks.

– Jag vill vara först i världen att hoppa över ett flygande flygplan. Jag har gjort en del filmprojekt tidigare men träningen inom puckelpist har tagit otroligt mycket tid.

Anton Axellie som har fått Sörbybacken uppkallad efter sig, kommer också ägna tiden åt att vara projektledare för backen.

– Målet ska vara att finansiera det så pass bra att det ska kunna vara gratis skidåkning. Och shower med stora volter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.