Materiel saknas och det råder stabsläge för sjukvården i flera regioner Foto: Erik Nylander/TT

Apotekstjänst: ”Leveranserna kommer igång på onsdag”

Uppdaterad
Publicerad

I ett pressmeddelande under måndagskvällen skriver Apotekstjänst, som levererar sjukvårdsmateriel till fem regioner, att leveranserna kommer igång nu på onsdag.

– Vi beklagar den uppkomna situationen som uppstått i logistikflödet, och arbetar dygnet runt för att lösa leveranserna snarast möjligt. Vi har löpande avstämningar med uppdragsgivaren Varuförsörjningen, som samordnar de fem regionerna som berörs, och har tillsammans med dem fastställt en plan för att arbeta ikapp, säger Tomas Hilmo, vd på Apotekstjänst, i ett pressmeddelande.

Apotekstjänst skriver att de just nu prioriterar de mest akuta produkterna, när det är klart så kommer de ordinarie leveranserna att skickas.

– Vi beräknar just nu att alla leveranser ska vara igång i normal omfattning på onsdag. Vi har tillfälligt utökat arbetstiderna för våra anställda, och även kallat in extrapersonal för att säkerställa alla beställningar, säger Tomas Hilmo.

Sjukhusen har brist på livsviktigt sjukvårdmateriel

Företaget tog över ansvaret för försörjning av sjukvårdsmateriel den 1 oktober och sedan mitten på förra veckan har det varit en brist på livsviktigt sjukvårdsmateriel som handsprit, nålar och plasthandskar.

Apotekstjänst levererar materiel till regionerna Örebro, Västmanland, Sörmland, Dalarna och Uppsala.

Ställer inte upp på intervju

SVT har sökt Apotekstjänst, men de vill inte ställa upp på en intervju. I ett mejl skriver företagets vd, Tomas Hilmo, att han just inte har något mer att säga än det som framgår av pressmeddelandet.

Det betyder att Apotekstjänst själva ännu inte lämnat några förklaringar till varför de inte kunnat leverera ordentligt till de fem regionerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kaoset kring sjukvårdsleveranserna

Mer i ämnet