Artistuppbåd på Kulturkvarteret ställde upp för Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

På söndagseftermiddagen fylldes Kulturkvarteret i Örebro av artister som uppträdde inför en utsåld salong. Syftet var att erbjuda tröst i en svår tid och samtidigt samla in pengar till Röda korset.

– För ovanlighets skull uppmanar vi att ha mobiltelefonerna påslagna, sade konferencieren Marie Kühler Flack till publiken.

Initiativet till konserten togs av Kulturkvarteret i Örebro, som på tio dagar lyckades samla en radda med artister. Röda korset i Örebro medverkade för att samla in pengar till organisationens pågående verksamhet i krigets Ukraina.

– Veckan som gick lyckades man få in två och ett halvt ton insulin. Det är ett skriande behov av basala saker som gas, vatten, elekticitet, mat och mediciner och de utför ett hårt arbete på plats, säger Johanna Ronström, verksamhetsledare vid Röda korset i Örebro.

Örebro län och kriget i Ukraina

Påslagna telefoner

Organisationen har för närvarande cirka 2 000 personer på plats i landet. Det omedelbara behovet just nu är enligt Ronström pengar. I samband med söndagens gala var det därför fullt tillåtet att för publiken ha telefonerna igång. En av artisterna som åkt från Stockholm för att ställa upp för den goda saken och uppträda var Jasmine Kara.

– Kan man göra någonting som samtidigt är ens passion så finns det inget hellre man vill göra, säger hon.

Hör om hennes egna nära koppling till det som händer i videoklippet.

Medverkande artister

Jasmine Kara

Gladys del Pilar

Emil Jensen

Boris René

Meadows

Familjen Flack – Peter, Marie & Amanda

Funkisbro

Karolinska gymnasiets vokalensemble

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Örebro län och kriget i Ukraina

Mer i ämnet