Caroline Dieker (M) menar att stora förändringar kommer behövas, men exakt vad säger hon inte. Foto: Mikael Åberg

Askersund måste spara 25-30 miljoner kommande åren

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna som tillsammans styr Askersunds kommun står inför en tuff ekonomisk situation. På tre år behöver de spara 25-30 miljoner kronor, det skriver P4 Örebro.

Redan i dag står de inför ett minus på sju miljoner kronor, men det är bara en liten del av de kommande besparingar som behöver göras. Totalt kommer de att behöva spara 25-30 miljoner kronor de kommande tre åren, det skriver P4 Örebro.

Caroline Dieker, som är kommunstyrelsens ordförande, säger till Sveriges radio att de gett förvaltningarna fria händer att lyfta på varje sten för att hitta sparlösningar. Exakt vilka reformer och effektiviseringar som kommer att göras säger hon inte.

Askersund är inte ensamma om att stå inför stora besparingskrav. Hemtjänsten i Hällefors behöver till exempel spara in 14 miljoner kronor och i Örebro sparar man inom skolan. Även regionen kommer de kommande åren att behöva spara in hundratals miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.