Flytten gäller det 50-tal personer som varit bosatta på Migrationsverkets boende. Se alla bilderna från platsen genom att välja ”Visa alla”. Foto: Malin Gotlin/SVT

Asylboendet i Gusselby töms med kort varsel – ”Det brukar inte gå till så här”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Migrationsverkets samordnare Pentti Pitkänen är det speciella omständigheter som ligger bakom den akuta tömningen.

– Det brukar inte gå till så här.

Asylboendet i Gusselby stänger akut och personerna på boendet kommer att skickas till ett fördelningsboende i Gävle.

Läs mer: Tvingas lämna allt – elever får inga slutbetyg

Asylboendet i Gusselby

Flytten gäller det 50-tal personer som har varit bosatta på Migrationsverkets boende. Personerna på asylboendet fick information om flytten igår kväll och har blivit informerande om att de får ta med sig 30 kilo packning.

Läs mer: Asylboende stängde tidigare på grund av skulder

Asylboendet i Gusselby töms med kort varsel. Personerna på boendet har blivit informerade om att de får ta med sig 30 kilo packning per person. Foto: Malin Gotlin/SVT

Speciella omständigheter bakom

Enligt Migrationsverkets samordnare Pentti Pitkänen är det speciella omständigheter som ligger bakom den akuta flytten. Vanligtvis brukar man informera personerna på ett boende en månad i förväg.

Läs mer: Migrationsverket – ”olyckligt att det går såhär fort”

Flera personer hörde av sig till SVT Örebro då det stod klart att asylboendet skulle stängas. Bland annat elevernas lärare berättar om det plötsliga beskedet från Migrationsverket.

Asylboendet i Gusselby öppnade i maj 2013.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Asylboendet i Gusselby

Mer i ämnet