Foto: TT /SVT

Åtalades för att ha fört bort och våldtagit flicka – åklagare la ner fallet

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 40-årsåldern som förra sommaren åtalades för att ha våldtagit en tonårig flicka flera gånger under en bilfärd mellan Örebro och Stockholm frias av Örebro tingsrätt både för grov våldtäkt och människorov.

Enligt domen från Örebro tingsrätt har åklagaren lagt ned åtalet, och mannen själv har begärt en friande dom. Något som tingrätten nu alltså beslutat om.

– Försvaret presenterade ny bevisning som gjorde att jag ställde in förhandlingen, säger åklagare Christine Chi. Det handlade om att tonårsflickan haft kontakt med den misstänkte efter händelsen i maj. Kontakten har varit omfattande.

Misstänkt serievåldtäktsman

Mannen åtalades misstänkt för att i maj 2017 ha fört bort en tonårig flicka och utsatt henne för grova våldtäkter. Han åtalades för människorov och grov våldtäkt, brottsmisstankar som nu alltså lagts ner.

– Efter att ha fått ny bevisning bedömde jag att det inte längre fanns någon möjlighet till fällande dom, konstaterar Christine Chi. Trots att målsägande har skador som inte går att förklara. Uppgift står mot uppgift.

Mannen som nu är friad har tidigare dömts till långa fängelsestraff två gånger för grova våldtäkter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt serievåldtäktsman

Mer i ämnet