Ätstörningar och rockopera på teater i höst

Uppdaterad
Publicerad

Ösig opera i rocktappning, och teater om ätstörningar.

Det är några av ämnena som Örebro länsteater belyser i höst.

På torsdagen höll teatern en pressträff där scener från tre av höstens föreställningar spelades. Malin Berg och Hanna Lekander spelar föreställningen Sjukt frisk som vänder sig till ungdomar på högstadiet.

– Den handlar om en familj som har olika problem, och har svårt att kommunicera med varandra och det de kämpar med, säger Hanna Lekander.

Väldigt rolig

Huvudkaraktären tonåringen Emelie har precis kommit hem efter att ha varit inlagd på klinik för ätstörningar. Och hennes mamma får under föreställningen reda på att hon har sjukdomen ms.

– Men det är en väldigt rolig föreställning. Det är jätteallvarliga ämnen men det är skrivet på ett väldigt roligt sätt, säger Hanna Lekander.

Nypremiär

Ett annat smakprov spelades från uppsättningen av operan Carmen. En föreställning som spelades för fyra år sedan och nu alltså gör nypremiär.

– Vi har bantat ner den men behållit det bästa av Carmen. Hela berättelsen är med, och det är fortfarande en opera. Vi är inga operasångare men vi sjunger så gott vi kan, säger Maria Simonsson som spelar Carmen.

Samarbete med kammarorkestern

På pressträffen visade också Kalle Nilsson ett utdrag ur Illusionistens assistens. En föreställning som sätts upp i samarbete med Svenska kammarorkestern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.